Tips om je Engels te verbeteren

Iedereen wil denk ik wel beter Engels leren spreken. Het heeft namelijk veel voordelen, zeker als je op het werk veel in aanraking komt met Engels kan het je carrière enorm vooruit helpen. Maar hoe verbeter je nu jouw Engels? Je kunt natuurlijk altijd engelse les gaan volgen, maar in dit artikel geven we enkele tips die je direct kunt toepassen. Deze tips zijn bedoeld voor mensen die al een aardig woordje Engels spreken, maar het dus willen verbeteren.

Motivatie: Het kan soms voorkomen dat je jezelf een enorm doel stelt om je Engels te verbeteren. Dit kan een grote berg lijken waar je tegenop moet klimmen. Het komt regelmatig voor dat mensen hierdoor de motivatie kwijt raken. Daarom raden wij aan om kleine stapje te zetten. Zet jezelf iedere week een iets kleiner doel, dan blijf je meer gemotiveerd.

Lees een Engelse krant of boek: Een tip waar niet veel mensen aan denken is om meer Engels te gaan lezen. Als je graag de krant leest, koop dan dagelijks de Engelse krant bij een kiosk. Als je niet graag kranten lees, dan kun je ook boeken in het Engels lezen. Je zult versteld staan hoe snel je Engels verbeterd als je meer in die taal gaat lezen. Het wordt in rap tempo beter!

Zoek een taalmaatje: Je leert doorgaans beter als je met meerdere personen bent. Het is daarom aan te raden om iemand te vinden die zijn Engels ook wil verbeteren. Zo kun je regelmatig Engels met elkaar praten, wat heel handig is.

Hobby? Ga naar een Engels forum: De kans is groot dat je een hobby hebt. Misschien is het fietsen, vissen, klussen of sporten. Er zijn van jouw hobby ongetwijfeld forums te vinden op het internet of Facebook groepen. Zoek naar groepen of fora in het Engels om met andere mensen te communiceren. Zo lees je niet alleen Engels maar moet je het zelf ook typen. Hier kun je snel door gaan leren.

Ondertiteling? Zet hem uit!: In Nederland hebben we een groot voordeel dat vrijwel alle films in het Engels zijn, in buurlanden zoals Duitsland is dit niet het geval. Hierdoor spreken wij doorgaans al redelijk Engels. Maar de volgende keer dat je een film aanzet, zet de ondertitels gewoon uit! Zo leer je beter Engels spreken en wordt je geforceerd om beter naar het Engels te luisteren. Met de ondertitels aan, ga je toch spieken. Ondertitels dus lekker uitzetten! Als je met gezelschap bent dan kun je de ondertitels misschien aan laten staan. Anders krijg je daar weer ruzie over..

BBC & CNN: De kans is groot dat je iedere avond naar het nieuws kijkt op televisie. Het is natuurlijk belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er zich in de wereld afspeelt. Als je morgen het nieuws wilt gaan kijken, doe dit dan eens op BBC of CNN. Meestal worden dezelfde belangrijke wereld onderwerpen behandeld en zo hoor je alles in het Engels. Super goed voor je ontwikkeling!

Youtube: Tegenwoordig is Youtube voor veel mensen een bron om dingen op te zoeken. Van het snoeien van de schutting tot het installeren van een nieuwe app voor je telefoon, alles staat erop. Als je volgende keer iets op gaat zoeken op Youtube, gebruik dan Engelstalige zoekwoorden. Je komt zo niet  alleen veel meer filmpjes tegen, maar het helpt je ook nog eens om meer Engels te horen.

Engels denken: Iedereen praat tegen zichzelf gedurende de dag. Je moet nog bepaalde taken doen of je bent met jezelf in overleg wat je vanavond gaat eten. In plaats van dat je dit in het Nederlands doet, raden wij je aan om het gewoon eens in het Engels te doen. Zo forceer je jezelf om in het Engels te denken wat je zeker helpt om beter Engels te praten.

Recepten in het Engels: Je wilt natuurlijk niet iedere week hetzelfde op tafel zetten en om te variëren gebruik je recepten. Met het internet kun je heel gemakkelijk recepten opzoeken in het Engels en die volgen.

Zoals je ziet zijn er diverse zaken die je kunt doen om je Engels te verbeteren. Ze zijn allemaal bedoeld om je meer Engels te laten lezen, praten of denken. Oefening baart immers kunst! Als jij bezig bent met het verbeteren van je Engels, dan zijn er diverse opleidingen die je kunt volgen. Dit kan helpen omdat je in een klasje zit met andere gelijkgestemde, er zijn overigens ook privé lessen beschikbaar.